Receptek és Praktikák

A Pékrend 10 év alatt felépített módszereivel segíti a fogyasztók véleményalkotását és a hagyományos termékek piacra jutását.

A Pékszövetség a pékek ismereteinek szélesítését, a hagyományos termékek visszakerüléséhez szükséges marketing tevékenységet erősíti. 

A technológiai innováció hatására hamarosan várható, hogy a hazai sütőipari vállalkozások termékei között ismét feltűnnek azok a péktermékek, amelyeket már gyermekkorunkból jól ismerünk és szeretünk. (pacsni, kovászos kenyér, rongyos vagy pozsonyi kifli) 

 

    2010 utolsó felében megszületett a döntés a Pékszövetség részéről, és a jövő évi stratégiájában a „hagyományosan egészséges” sütőipari termékek népszerűsítésére és támogatására kellő hangsúlyt fektet.

Az indíték egyik fő oka az Agrár Marketing Centrum által altnyújtott támogatás, melynek keretében kidolgozásra került egy olyan cselekvési program, amely összefogásra és a minőségi termékek előállítására ösztönzi az iparág szereplőit.

 

Összefogás a sütőipar területén

Egy irányba kell néznünk, egy nyelvet kell beszélnünk és azonos értékeket kell képviselnünk. Összefogásra van szükség nemcsak a Pékek, hanem a sütőipari szervezetek között is, azért, hogy a sütőipar pozitív megítélésének visszaszerzésével egységes érdekképviselet tudjunk megvalósítani.”

részlet a Pékmester 2010. novemberi számából

  

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

   alt

     Magyar Pékszövetség    

alt

 

   Az iparági összefogást a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjével is erősíti a Pékszövetség. Ennek keretében a Pékrend a jövőben felvállalja, hogy tovább kutat a hagyományos sütőipari termékek után és még régebbi időkre nyúl vissza, ezzel is segítve a Pékszövetség törekvéseit. A sütőipar területén és az iparágak közötti összefogás szimbólumaként a kulcsos kalácsot választottuk.

altA kulcsos kalács különleges külső megjelenésénél és díszítettségénél fogva nagyon alkalmas arra, hogy emelje a lakodalom fényét, hangsúlyozza az esemény rendkívüliségét. A speciális fonásmódját, amely elismerten magyar, már a honfoglaló magyarok is ismerték.

Formája - sokak szerint - szimbolikus erővel is rendelkezik. A középen elhelyezkedő kör az ifjú párt, a körülötte található kör a család többi tagjait, és kifelé haladva a külső körök a rokonságot szimbolizálták. A különleges kulcsolás a kapcsolatok összefonódását és az összetartást jelképezi.

Bővebben a kulcsos kalácsról >>

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja