Gabonától a kenyérig kiállítás 2005 |
2005. július 2. - 2005. november 18.
Alapvető, legfontosabb élelmiszereink a gabonaneműek. Összetételüknek köszönhetően rendkívül táplálóak, energiát, erőt adnak az embernek.
A gabonaneműekből készült liszt a kenyér alapanyaga. A kenyér magas élvezeti értéke, tápértéke folytán alapélelmiszer, mindennapi táplálék.
Kiállításunk - a magyar kenyérrel összefüggésben - a kezdetektől a 19. század végéig öleli fel a búza, a liszt előállítás és a kenyérsütés történetét.
Tárgyi anyagát a Sütőipari Emléktár, a Klapka György Múzeum, a Tápiószelei Agrárbotanikai Intézet, a Szentendrei Skanzen, a Duna Múzeum és a Gabonamill RT. Biztosította.
Kiállításunkat összeállította
-
Számadó Emese
-
Balla László
-
·Sabján Tibor
-
Baltás Zsuzsa
Kivitelezői
-
Magyar Pékek Fejedelmi Rendje
-
Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola
-
Pácsváradi Vak Bottyán Élelmiszeripari Szakközépiskola
-
Nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola
|