Receptek és Praktikák

Gabonától a kenyérig kiállítás 2005

2005. július 2. - 2005. november 18.

   Alapvető, legfontosabb élelmiszereink a gabonaneműek. Összetételüknek köszönhetően rendkívül táplálóak, energiát, erőt adnak az embernek.

   A gabonaneműekből készült liszt a kenyér alapanyaga. A kenyér magas élvezeti értéke, tápértéke folytán alapélelmiszer, mindennapi táplálék.

 

   Kiállításunk - a magyar kenyérrel összefüggésben - a kezdetektől a 19. század végéig öleli fel a búza, a liszt előállítás és a kenyérsütés történetét.

   Tárgyi anyagát a Sütőipari Emléktár, a Klapka György Múzeum, a Tápiószelei Agrárbotanikai Intézet, a Szentendrei Skanzen, a Duna Múzeum és a Gabonamill RT. Biztosította.

 

Kiállításunkat összeállította

  • Számadó Emese
  • Balla László
  • ·Sabján Tibor
  • Baltás Zsuzsa

  

Kivitelezői

  • Magyar Pékek Fejedelmi Rendje
  • Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola
  • Pácsváradi Vak Bottyán Élelmiszeripari Szakközépiskola
  • Nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola
 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja