Receptek és Praktikák

Sziget péksége 2010

2010. Sziget Fesztivál (augusztus 9-15.) – egy hét bemutató sütés, reggeltől estig.
Kint voltunk a szigeten, de ezúttal nem úgy bulizni, mint eddig. Szórakozás volt, de ugyanakkor egy hét kitartó és sokszor embert próbáló munka.

Előzmények:
Az utolsó utáni pillanatban kaptunk felkérést a Sziget fesztivál szervezőitől a bemutató sütésre, ezért egy hét alatt meg kellett hoznunk a döntést, hogy élünk-e ekkora lehetőséggel vagy sem. A döntést az nehezítette, hogy az idei nyáron az összes rendi tag igen leterhelt volt a rendezvényeik miatt. Végül elvállaltuk és megkezdődött a tervezés és a szervezés, ami több mint 4 hétig tartott. Renden belül nagyon sokat segített rendfőnk, Baltás Zsuzsa, és rendfő helyettesünk Schering Vilma, akik hetente többször is egész napjukat áldozták a rendezvény sikere érdekében. Mivel a szokottnál nagyobb területet az eddiginél hosszabb időre kellett berendezni, ezért külön helyszínrajzott és grafikai terveket készítettünk két külsős segítséggel (ezúton külön köszönet: Adriennek és Ritának). A szervezés utolsó hetében ki kellett költöznöm a szigetre és onnan koordinálni az eseményeket reggeltől estig. Sokszor volt, hogy 15 – 20 ember dolgozott a helyszínen. (támogatók, segítők és kivitelezők együtt).
A fesztivál kezdése előtti nap délutánján (augusztus 7. vasárnap) megérkezett az értékesítő csapat is (12 fő ’gólya’) akik a hír hallatán (hogy nálunk vacsorázik a Kispál és a Borz) gőzerővel besegítettek a tábor építésébe, ami annyira felgyorsította az eseményeket, hogy a hátra lévő fél napi feladatot 2 óra alatt befejeztük, így este nyolckor az egész tábor csillogott villogott.

Fesztivál ideje alatt
Hétfő volt a -1.nap, kedd a 0.nap és valójában szerdán kezdődött a hivatalos sziget, ami vasárnapig tartott. Így hétfő kedden volt időnk ’összerázódni’ megismerkedni a szigetlakókkal, és beindítani a ’sziget pékségét’. A helyszínen az értékesítő csapat mellett ott volt a szakmai csapat (Nardai Attilával az élen, Pongrácz Gáborral a csapatban és Wolf Tamással amikor kellett) a szakmai csapatot több alkalommal tovább erősítették oszlopos rendi tagjaink: Zsuzsa, Margó, Roland. Ahhoz hogy teljes legyen a létszám, és ’folyamatos’ a munka, minden nap vérfrissítés érkezett 5 fős csapat formájában az ország más-más pontjából. Így vett részt a munkában a Gyarmati csapat, Nardai Anitáék, Kriszta és a csapata, Saciék, és Erika is. A munka sokszor reggel 7-8-kor kezdődött és nem egyszer hajnalban ért véget. A szigetlakóknak több interaktív programba volt lehetőségük bekapcsolódni. Aki ki akarta próbálni a dagasztást, vagy tészta munkát, az minden nap déli 12 órától elkészíthette a saját perecét. Lehetet kürtös kalácsot is készíteni, napjában többször, ez esetben kedvezményes áron juthattak hozzá a kalácshoz. A média képviselői és a celebek mindennapos vendégek lettek nálunk, miután híre ment, hogy nálunk lehet kapni az Óriás sós kiflit. Jó hangulatban és sok munkában telt el ez az egy hét. Köszönöm minden rendi és nem rendi tagnak a kitartó és minőségi munkáját!

Utómunka
Csak két nap volt az elpakolás, amiben szintén 5-10 ember segített. Kedd este úgy hagytuk el a szigetet, hogy még a szemetet is össze szedtük magunk után, ellentétbe a sziget lakókkal, akik sokszor még a teljesen épp és használható sátrukat is ott hagyták maguk után. (ez teljesen érthető ha összevetjük a sátor és a repülőn felszámolt túlsúly árakat). Úgy néz ki az utómunkálatok elnyúlnak, egész szeptemberre, melynek fejleményeiről ősszel, még október elején szeretnék egy részletes beszámolót tartani a rendi tagok felé.

Kacsolódó cikkek:

 

Kácsor András (Közép Magyarország)

Tekintse meg az eddigi rendezvényeinken készült képeinket is.

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja