Receptek és Praktikák

Eurorégiós Kenyérfesztivál - 2011

2011. június 26.-án immáron kilencedik alkalommal került megrendezésrealt az "Eurorégiós Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó" rendezvényre. Az eseményre a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje is meghívást kapott.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata a Magyar Pékszövetséggel és a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégiummal együttműködve, évek óta közössen rendezi meg a Fesztivált, melyen régiós, szomszédos megyei, de Ausztriai és Szlovák sütőüzemek is képviseltették magukat.

A rendezvény helyszíne: Győr - Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola. A rendezvény hagyományos célja, hogy minél több pék vállalkozás mutassa be termékeit széles vásárlóközönség előtt és benevezzen a szakmai versenyre. Arra a szakmai versenyre, melyre három kategóriában lehetett nevezni:

  1. Kenyér kategória
  2. Péksütemény kategória
  3. Díszmunka kategória

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje a Pékszövetségtől kapott meghívás alapján mutatkozott be a IX. Eurorégiós Kenyérfesztiválon hagyományos sütőipari termékek készítésével és kínálatával. A bemutató termékelőállításhoz az alapanyagot a Kránitz pékség biztosította.

Szerencsére sem a résztvevőket sem a látogatókat nem tántorította el a kezdeti rossz időjárás, talán ennek köszönhető, hogy ezért az eső is alább hagyott szabad teret engedve a színes programoknak. Így a látogatók sok új, izgalmas termékkel és a Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola által biztosított kultúrális műsorral ismerkedhetett meg.

Nagy öröm volt számunkra, hogy Ollé Sándor Pékrendi tag cége, a Piszkei ÖKO Kft. a szakmai versenyen két kategóriában is díjazott lett, így:

  • Kenyér kategóriában: II. helyezést;
  • Díszmunka kategóriában: I. helyezést ért el.

Nardai Anita (rendfő); Tóth Krisztina; Varga Enikő által képviselt Pékrend nem titkolt célja volt a bemutató sütések és kóstoltatás mellett a pékek és sütőüzemek invitálása a 2011. július 02.-án megrendezésre kerülő "Országos Pékfesztivál"-ra, Komáromba. Így a győri Kenyérfesztivál további sikerei közé tartozik, hogy négy sütőipari vállalkozás fogadta el a felkérést a Pékfesztiválon való megjelenésre, valamint sok itteni látogatót üdvözölhettünk ismerősként, Komáromban a Monostori Erődben a Pékfesztivál programjain.

  alt

Tekintse meg az eddigi rendezvényeinken készült képeinket is.

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja