Receptek és Praktikák

"Cipó Parádé" Tiszapalkonyán 2011

2011. július 23.-án a „Gasztronómiai Kerekasztal” meghívására Tiszapalkonyánalt nem csak bemutatót tartottak a Pékrend tagjai, hanem

versenybe is szálltak a helyszínen megrendezett „Cipó Parádén”.

Az egyedülálló települési kezdeményezésre megrendezett fesztiválon –szerencsére jó időben – változatos programok várták az érdeklődőket. Számunkra is érdekes volt a színes vásári forgatag, hiszen a szinpadi fellépők  – néptáncosok; hastáncosok; együttesek -  mellett  a gyerekek kedvére is működött a játszóház; láthattunk solymász bemutatót, de nagy sikert aratott a Panonnmill támogatásával megrendezett sütőverseny is, ahol Benke Laci bácsi elnökletével történt a zsűrizés.

A vásárosok és kézművesek mellett bemutató sütéssel és termékkínálattal a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje képviselte a pékeket. Gyarmati Lajos rendfő helyettes vezetésével a reggeli óráktól folyamatosan készültek a „HÍR” kínálatot bemutató termékek. A termékek előállításában és kínálásában a szakemberek – Szalai Béla; Varga Enikő; Nardai Anita rendfő – mellett a Gyarmati pékség két pék diákja is segédkezett. A szabadtéri kemencéket a Nyíregyházi Wetsik Vilmos Élelmiszeripari Szakiskola biztosította.

A jó hangulatban lezajló rendezvényen a Pékrend „csapata” is benevezett a meghírdetett sütési versenyre, helyben kézzel dagasztott, formázott és szabadtéri kemencében sütött termékeivel.

Igen nagy volt az öröm mikor megtudták, hogy pogácsa kategóriában a káposztás pogácsájuk elnyerte a zsűri tetszését, oly mértékben, hogy első helyezéssel díjazta - a nyeremény 100kg liszt – a pékeknek ebből sosem lehet eleget adni ! Mindezt tetézte, hogy lángos kategóriában a péklángos II. helyezett lett a zsűri asztalánál!

alt

Tekintse meg az eddigi rendezvényeinken készült képeinket is.

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja