Receptek és Praktikák

Óriási sikerrel zárult a 75. OMÉK

omek2011Szeptember hónap, vagy talán az idei év legkiemelkedőbb – a sütőipar számára is fontos – rendezvénye az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás immár 75. alkalommal került megrendezésre. Egyesek szerint a rendezvény óriási sikerét a 6 éves kihagyás hozta meg. Mindemellett elmondható, hogy a szervezők, a kiállítók egyaránt kitettek magukért.

A rendezvény bemutatását elsősorban sütőipari szemszögből tesszük meg, hiszen bátran mondhatjuk, hogy méltó megjelenéssel vártuk a hazai és külföldi fogyasztókat és döntéshozókat egyaránt.

Legnagyobb megjelenéssel a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje büszkélkedhet, akik a rendezvény ideje alatt számtalan helyen azon dolgoztak, hogy emeljék a sütőipari termékek hírnevét, ezzel növelve a pozitív megítélésüket.

Az AMC (Agrár Marketing Centrum) standján két folyamatos termékismertetőt tartott a HÍR védjegyes (Hagyományok Ízek Régiók) termékeiből. Tapasztalatok szerint egyre több fogyasztó keresi a kiváló minőségű termékeket, és az is elmondható, hogy a ’minőségi felár’ fizetési hajlandóság is egyre inkább jelentkezik a mai nehéz gazdasági környezetben.

Szintén az AMC standján tartott száraz tészta készítési bemutatót és tájékoztatót Fehér Ilona Pékrendi tag, aki a tavalyi évben nyerte el a HÍR védjegy használati jogát.omek2011

A pavilonok között található fedett passzázson a Nagykőrösi Szakiskola diákjai tartottak élő tésztakészítési és sütő bemutatót Turi Tibor rendi tag irányításával, és további rendi tagok segítségével.

A bemutatók mellett szakmai előadások zajlottak a 25.konferencia teremben a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumból érkező munkatársak és további szakmai résztvevők bevonásával, ahol a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének Hírvivője – Kácsor András is előadást tartott a védjegyes sütőipari termékek piacra jutásáról.

További pékségek jelentek meg a rendezvényen úgy mint a Jászsütőház Kft és a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft, akik gyönyörű sütőipari termékekkel feldíszített standokkal várták a látogatókat.

A rendezvény óriási területet ölelt fel, így egy nap kevés volt annak, aki mindenre kíváncsi volt.

Néhány kép az eseményről galériánkban:

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja