Receptek és Praktikák

Az ostoros kalácsról

Valójában egy sváb kalácsról van szó, melyet kinézeténél fogva ünnepi alkalmakra készítettek, de egyszerűségének köszönhetően egy kis gyakorlással bármelyik pék elkészítheti akár a karácsonyi ünnepi asztal díszeként.

Magyarországon, rengeteg sváb közösség található, akár a Dunántúlon, Észak – Alföldön, Budapesten. A receptet őrzik mindenhol, apróbb különbségekkel, de a végeredmény ugyanaz: foszlós, kellemesen fahéjas illatú és ízű, látványos kinézetű kalács – a karácsonyi ünnep dísze.

A kalács egyik leírását Csendesné Dolinay Margit rendi tag (Észak – Alföldi régió) bocsátotta rendelkezésünkre. Ő maga is gyűjtő munkát végzett ezért, így az alábbi recept: „Jász Ostoros”, eredeti tulajdonosa: Katona Istvánné Jászapáti lakos volt.

A teljes restaurált receptet most elküldjük e-mailben.

Ostoros kalács recept kérése

Az űrlap kitöltésével jelezheti felénk igényét az ostoros kalács receptjére.

A mező kitöltése kötelező *

 igen   nem 

  Frissítés Captcha  
 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja