Receptek és Praktikák

A sütőipar prémium termékeinek kihirdetése

2012. március 30-án, a Vidékfejlesztési Értesítőalt 7. számában megjelent  a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-103 számú irányelv, a Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sütőipari termékek 1. kiadása.

Kihirdetés előtt a sütőipar prémiumtermékei címen tájékoztattuk látogatóinkat, hogy a különleges minőségű sütőipari termékek kötelezően előírt rendelkezéseit és a gyártástechnológiát érintő ajánlásokat tematikusan különválasztó pontosító észrevételeket a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság megtárgyalta, és elfogadta a szakbizottság pontosító javaslatait. Ezzel lezárult egy több mint egyéves szakmai munka, melyre a Vidékfejlesztési Minisztérium a Sütőipari Egyesülést, a Magyar Pékszövetséget és a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjét kérte fel, mint arról "Megkezdődött a kétszintű Magyar Élelmiszerkönyv sütőipari fejezetének kimunkálása."  cím alatt  hírt adott a Sütőipari Egyesülés honlapja.

A szakmai munka különböző szakaszairól többek között "A Magyar Élelmiszerkönyv bővítése."  cím alatt számolt be a Sütőipari Egyesülés honlapján dr. Oláh András igazgató.

A tevékenység nyilvánosságát a www.sutoipariegyesules.hu szakmai hírportál és a www.pekrend.hu weboldal folyamatosan biztosította, az észrevételeket a szakbizottság a végső anyagba beépítette.

A Vidékfejlesztési Értesítő 865. oldalán megtalálhatók a MÉ 1-3/81-1 számú és a MÉ 2-81 számú előírások, ahol a  konyhasótartalom értékei módosításra kerültek.

A 7. számú Vidékfejlesztési Értesítő az alábbi hivatkozásról letölthető:.

altvidekfejlesztesi ertesito-2012-7

 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja