A sütőipar prémium termékeinek kihirdetése |
2012. március 30-án, a Vidékfejlesztési Értesítő 7. számában megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv (Codex Alimentarius Hungaricus) 2-103 számú irányelv, a Megkülönböztető minőségi jelöléssel ellátott sütőipari termékek 1. kiadása.
Kihirdetés előtt a sütőipar prémiumtermékei címen tájékoztattuk látogatóinkat, hogy a különleges minőségű sütőipari termékek kötelezően előírt rendelkezéseit és a gyártástechnológiát érintő ajánlásokat tematikusan különválasztó pontosító észrevételeket a Magyar Élelmiszerkönyv Bizottság megtárgyalta, és elfogadta a szakbizottság pontosító javaslatait. Ezzel lezárult egy több mint egyéves szakmai munka, melyre a Vidékfejlesztési Minisztérium a Sütőipari Egyesülést, a Magyar Pékszövetséget és a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjét kérte fel, mint arról "Megkezdődött a kétszintű Magyar Élelmiszerkönyv sütőipari fejezetének kimunkálása." cím alatt hírt adott a Sütőipari Egyesülés honlapja.
A szakmai munka különböző szakaszairól többek között "A Magyar Élelmiszerkönyv bővítése." cím alatt számolt be a Sütőipari Egyesülés honlapján dr. Oláh András igazgató.
A tevékenység nyilvánosságát a www.sutoipariegyesules.hu szakmai hírportál és a www.pekrend.hu weboldal folyamatosan biztosította, az észrevételeket a szakbizottság a végső anyagba beépítette.
A Vidékfejlesztési Értesítő 865. oldalán megtalálhatók a MÉ 1-3/81-1 számú és a MÉ 2-81 számú előírások, ahol a konyhasótartalom értékei módosításra kerültek.
A 7. számú Vidékfejlesztési Értesítő az alábbi hivatkozásról letölthető:.
videkfejlesztesi ertesito-2012-7
|