Receptek és Praktikák

XIII. Aratófalatok, Rákóczifalván

"Az aratásé a főszerep a Jászságban!"alt 2012. július 14. napján immáron tizenharmadik alkalommal gyültek össze ünnepelni, versengeni Rákóczifalván. Évek óta meghívott vendég és egyben támogató is Csendesné Dolinay Margit pékmester, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje egyik alapító tagja.

A rendezvény idén is változatos programokkalalt, kézműves kiállítással és gasztronómiai bemutatókkal várta a látogatókat. Csendesné Dolinay Margit a saját csapatával - Csendes Antal; Bíró Zsolt -, képviselte a Pékrendet az egész napos rendezvényen.

Az idei esztendő "Aratófalatok ünnepe", már nemzetközivé is vált, hiszen az eseményre jelentkező 11 csapat közül egy csapat a Vajdaságból érkezett,  a már hagyományos sütő versenyre pék termékekkel. Két csapat bevállalta a helyben sütés nehézségeit is szabadtéri kemencékben. Az elkészült, illetve hozott pék remekeket három fős zsűri bírálta: Csendesné Dolinay Margit pékmester a Pékrend tagja - a zsűri elnöke; Dr. Barancsi Ágnes főiskolai docens; Bíró Zsolt pék-cukrász technikus, a Pékrend tagja. Tisztelet és megbecsülés a verseny résztvevőinek, akik vállalták az utazást és a nem kevés munkát igénylő felkészülést a versenyre, bemutatóra a nyári melegben:

 • ROYAL pékség - Budapest
 • Ady Endre Művelődési Ház - Szaján (Vajdaság)
 • Cipó Ház Kft. - Zagyvarékas
 • Fejedelmi Pékség Kft. - Tiszakécske
 • Bozsó Pékség - Szolnok
 • Jelenfi Pékség - Kengyel
 • Fehér Pékség - Rákóczifalva
 • Vidékiné Jucika - vendég sütögető
 • Pingvin Cukrászda - Rákóczifalva
 • Kiss Beatrix - Rákóczifalva
 • Kuruc Pékség - Rákóczifalvaalt

A zsűri a sohasem könnyű feladatának eleget téve díjat adott "Rákóczi Pékmesterének":

 1. Royal Pékség - Budapest
 2. CipóHáz Kft.

"Kenyérsütés Mestere" cím:

 1. Fehér Pékség
 2. Fejedelmi Pékség Kft.
 3. Bozsó Pékség

"Népies kalácsok, sütemények mestere" cím:

 1. Fehér Pékség
 2. Fejedelmi Pékség Kft.
 3. CipóHáz Kft.

Különdíjakban részesültek: Ady Endre Művelőpdési Ház - Szaján; Kiss Beatrix - Rákóczifalva; Bozsó Pékség - Szolnok; CipóHáz Kft. - Zagyvarékas; Kuruc Pékség - Rákóczifalva.alt

A díjak átadásánál Hőnyi László alpolgármester Úr köszöntötte a résztvevőket, és a vendégeket. A zsűri elnöke, Csendesné Dolinay Margit elmondása szerint: "nem volt könnyű, de annál örömtelibb a közel 200 termék kóstolása és értékelése. Ez a rendezvény és az ehhez hasonlók, több figyelmet, támogatást érdemelnének. Pályázati támogatás és önrész nélkül a jó ötlet a kivitelezés elhal, újra kezdeni szinte lehetetlen."

 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja