2014. március 10.-12. SIRHA Budapest

Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari, Szálloda és Vendéglátó – ipari és Gasztronómiai Szakvásár.
A Pékrend felkérést kapott egy sütőipari stand működtetésére a kiállítás idején. 2014. január 17.-re összehívott szakmai fórumon a Pékrend vezetősége és az együttműködő partnerek, egyeztették a technikai feltételeket; a megjelenéssel kapcsolatos feladatokat és a három nap programtervezetét.
Egy olyan regionális, kihagyhatatlan presztízsértékű kétévente rendezendő szakmai seregszemle egyik szervezői feladatát kaptuk meg, mely korábbi Foodapest; UKBA és Hoventa rendezvények látogatóit vonzaná. Ezt az eddigi visszajelzések már igazolják, nagy a szakmai érdeklődés, hiszen a SIRHA az innováció, üzlet és kreativitás központi elgondolásaival jelenik meg a világ több pontján. A mai kor igényeihez kell igazodnunk, de bebizonyítjuk, hogy még mindig van értéke a hagyományos sütőipari termékeknek és technológiáknak is. Ennek értelmében a program ajánlataink :
Pékrend - Program tervezet:
Március 10.
· 1000 – 1045 Michelin csillagos éttermek, különleges pék termék kínálata - Onyx étterem, különleges pékárú kínálata - Szöllősi Norbert pékmester bemutatója a kreatív konyha fórum rendezvény keretében
· 1100 – 1300 HÍR termék, bemutató sütés – Magyar Pékek Fejedelmi Rendje (Turi Tibor /Nagykőrös/ – rongyos kifli; tepertős pogácsa; orosházi banán; paprikás kifli; kulcsos kalács)
– Csendesné Dolinay Margit: Ostoros kalács nem csak az ünnepi asztalon
- Szegediné Fritz Ágnes tájékoztatója HÍR gyűjtemény szerepéről – Vidékfejlesztési Minisztérium
· 1300 – 1400 Ollé Sándor Bio pékmester – Piszke ÖKO Kft.
· 1400 – 1500 Természetes étrend a Paleolit termékcsaláddal – m-GEL Hungary Kft. bemutató sütés és szakmai fórum
· 1500 – 1700 Egészséges táplálkozás péksüteményekkel: azték zsályás kenyér; malátás kenyér; briósok - BAKELS bemutató sütés és szakmai fórum
– HÍR termék, bemutató sütés – Magyar Pékek Fejedelmi Rendje
1000 – 1700 Kávé – Teaház (vendéglátás: Szent-Györgyi A. Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Ajka) – szakmai vendégeknek
- Napi kenyérkóstolók
- HÍR péksütemények kínálata
Március 11.
· 1000 – 1130 Speciális péksütemények, rozsból, búzából készült sütemények és snack-sütemények – Backaldrin Hungária Kft. bemutató sütés és szakmai fórum
· 1000 – 1130 „ A házi mindent visz – kóstolja meg a sütőasszonyok réteseit” - Házi rétes nyújtás és sütés Kelet- és Nyugat magyarországi rétes variációk
· 1100 – Magyar hagyományok a cukrászatban – Kolonics Zoltán, a Gerbeaud cukrászda, fő cukrászának rétes variációi
· 1130 – 1330 HÍR termék, bemutató sütés – Magyar Pékek Fejedelmi Rendje (Gulyástóth István és Egri Szakképző iskola – tepertős pogácsa; sós kalács; sós perec)
- Fehér Ilona kézműves száraztészta készítő
· 1330 – 1500
o Az igazi pozsonyi kifli története - Földes Róbert (Szlovákia)
o Erzsébet kalács története; hagyományos kovászos kenyér; Bocskor István (Erdély, Csíkszentmárton)
o Fehér Ilona kézműves száraztészta készítő bemutatója
· 1500 – 1700 Reneszánsz bemutató sütés és szakmai fórum - Korok Ízei prezentáció. Pláner Lajos (Magyar Nemzeti Múzeum Mátyás király múzeuma Visegrád, és az Ipso Facto Alapítvány)
- Fehér Ilona kézműves száraztészta készítő
1000 – 1700 Kávé – Teaház (vendéglátás: Szent-Györgyi A. Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Ajka) – szakmai vendégeknek
- Napi kenyérkóstolók
- HÍR péksütemények kínálata
Március 12.
· 1000 – 1200 Minőség és újdonság a sütőiparban - 25 éves az IREKS STAMAG KFT. - bemutató sütés és szakmai fórum
· 1200 – 1400–„Ha már csepeg az eresz” – hagyományos kézi dagasztás Pékrend HÍR termék, bemutató sütés – Magyar Pékek Fejedelmi Rendje (Nagy Zsuzsánna Anikó rendfői tanácsnok és Csóti Erika /Pécsvárad/ – rongyos kifli; kulcsos kalács; orosházi banán)
· Tájékoztató a „2013-2014. évi Hungarikum pályázatok szerepéről, jelentőségéről” – dr. Kisérdi Imola Vidékfejlesztési Minisztérium
· 1400 – 1700 Sütőipari HÍR termékek innovatív előállítása, kínálata
(vendéglátásra hangolva) - Kemence pékség, Egervári Erika Mester pék-cukrász
1000 – 1700 Kávé – Teaház (vendéglátás: Szent-Györgyi A. Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium; Ajka) – szakmai vendégeknek
- Napi kenyérkóstolók
- HÍR péksütemények kínálata
Együttműködő partnerünk a technikai megvalósításban:
Re.Go & H.T. Kft - Budapest,
Ireks Satamag Kft. - Komárom
Ingyenes regisztrációs link egy napi ingyenes belépő igényléséhez:
Belépő igénylés, regisztráció
Kapcsolattartás:
Nardai Attila (Magyar Pékek Fejedelmi Rendje)
+36 30 637 4044
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
|