Receptek és Praktikák

Mákos kuglóf

Hozzávalók:

4 evőkanál vaj, 6 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 60 dkg liszt, 0,25 l tej. A kovászhoz: 2 dkg cukor, 3dkg élesztő 1,5 dl tej.

 

 

alt

Töltelékhez:

25 dkg mák, 4 dl tej, 10 dkg porcukor, citromhéj, fahéj, 5 dkg mazsola.
A vajat, cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. Beletesszük a 2 tojássárgáját és tovább keverjük. A 1,5 dl tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot és felfuttatjuk. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a sót és a kovásszal a krémmel és a tejjel tésztát gyúrunk és megkelesztjük. Lisztel meghintett gyúródeszkán kinyújtjuk és megkenjük a máktöltelékkel: A mákot ledaráljuk, tejjel, cukorral, a citrommal, és a fahéjjal, mazsolával felfőzzük. Felcsavarjuk, kikent kuglófformába tesszük.
Kelesztjük és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Kötőtű beszúrásával győződünk meg arról, hogy a kuglóf teljesen átsült-e!

 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja