Receptek és Praktikák

Időszakos kiállítások

Az Időszaki kiállításoknak, immáron 10. éve a Monostori Erőd biztosít korhű helyszínt, a Kenyérmúzeum külön termében. A múzeum és a kiállítások bemutathatósága, berendezésének állagmegőrzése az Erőd munkatársainak köszönhető, Varga István igazgató pártoló támogatásával és vezetésével.

A Kenyérmúzeum a Monostori Erőd éves nyitva tartásával megegyezően működik:

Általában március 15-től november 30-ig tart nyitva, naponta 800-1600 -ig.

(A látogathatóságról bővebben a Monostori Erőd honlapján tájékozódhat.)

Időszaki kiállításaink vagy egy történelmi korszakot dolgoznak fel, vagy egy jeles eseményhez, vagy egy jeles személyiséghez kötődnek, de minden esetben a kenyérhez, illetve annak készítési hagyományaihoz is kapcsolódik.

Eddigi kiállításaink:

„Sabján Tibor építész és néprajzos múltjára emlékezünk” (2010)

„Étkezési szokások Napóleon korában” (2009)

„Étkezési szokások a reneszánsz korban” (2008)

„Kenyér az ókori Egyiptomi Birodalomban” (2007)

„Kenyér a török hódoltság idején” (2006)

„Gabonától a kenyérig” (2005)

„Kenyér a római korban” (2004)

 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja