Receptek és Praktikák

Mikor lesz igazán foszlós a kalács?

Ha nemcsak vajat, hanem sertészsírt is használunk, amit akkor adagolunk, amikor a tészta kezd összeállni.
Én margarin mellett is adagolok sertészsírt. A tapasztalatom hasonló. Sőt azt is észrevettem, hogy az ilyen kalács tovább friss marad.
A másik trükköm: hidegen és tejjel dagasztok. Előbb kemény tésztát készítek, majd a tésztát széthúzom, és ráöntök egy kis tejet. Ezt 4-5 alkalommal megismétlem. Tapasztalatom: Így több folyadékot felvesz a tészta, keményebbnek tűnik, kevésbé ragad, jobban formázható és nagyon laza, foszlós lesz a bélzet.

 

Baltás Zsuzsa (Rendfő 2001-2011; Rendfői tanácsnok 2011. -)

 

 

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja