Receptek és Praktikák

HÍRes termékek

A HÍR (Hagyományok Ízek Régiók) termékek gyűjteménye 1998-2000 között jött létre, amely 300 szakmailag megalapozott, történetileg hiteles hazai termékleírást tartalmaz. A gyűjteményben 31 darab hagyományos sütőipari termék található. A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje a bemutató sütésein rendszeresen mutatja be a termékek előállításának módját. Az alábbiakban részletesen megismerkedhet a 31 termékkel.

Amennyiben kíváncsi a termékekkel kapcsolatos receptekre és praktikákra, akkor látogasson el a rendezvényeinkre vagy iratkozzon fel a receptes hírlevelünkre a jobb oldalt.



Szegedi vágott kenyér

alt

Tejes tésztából készülő, jellegzetes vekni alakra formázott kenyérke, hirtelen elkeskenyedő végekkel. Felülete két ferde, egymással párhuzamos vágással díszített. Bélzete egyenletesen apró lyukacsú, édeskés ízű, tejes aromájú.

 

 

Bővebben...
 
Sós Kalács

altA sós kalács fényes, aranysárga fonott felületű, szemcsés sóval,  esetleg köménymaggal meghintett, lapos termék, szélessége az együtt sütött, össze¬nőtt copfok (fonatok) számától függő. Egy  tábla sós kalács legalább kettő, legfeljebb tíz  copfot tartalmaz. Ízét  a rászórt só határozza meg.

 

Bővebben...
 
Rétes

altÁltalában porcukorral behintett felületű sütemény. Tölteléke a hártyavékony, ropogós állományú sült tésztarétegek között helyezkedik el. Íze, illata töltelékére jellemző, kellemesen intenzív.

 

Bővebben...
 
Paprikás Kifli

 

altZamatos, önmagában vagy szendvicsekhez is kitűnő, mutatós küllemű, fűszeres ízű, frissen bármikor fogyasztható kifli. Különösen társasági összejövetelek alkalmával bor- vagy sörkorcsolyaként kedvelt.

 

Bővebben...
 
Paprikás Kalács

altVilágosbarna, matt színű, mintegy 35 cm hosszú rúd. Belsejében csigavonalban feltekert sárgásfehér puha, kelt tészta között élénkpiros töltelék található. Enyhe, édeskés, fűszeres illatú, az édesített fűszerpaprikára jellemző, sajátos ízű.

 

Bővebben...
 
Mindszenti Kalács

altKét végén elkeskenyedő, három ágból font, 250 gramm tömegű (esetleg 500 grammos) lapos kalács. Héja aranysárga, vörösesbarnába hajló, fényes. A felületen a fonás jól felismerhető. Búza finomliszt, tej, vaj, cukor, élesztő, só felhasználásával készül.

 

Bővebben...
 
Kulcsos Kalács

alt

Kb. 50 cm átmérőjű, 8-10 szál tésztasodratból, (rudakból) kulcsolással kialakított, ünnepi alkalomra, elsősorban lakodalomra készített, kerek alakú termék.

Fonásmódja speciálisan magyar, a kulcsolás a rácsozás egyik formája.

 

 

 

Bővebben...
 
Házi jellegű kenyér morzsoltkával

altBúzaliszt, víz, morzsoltka, (esetleg sütőélesztő) és só felhasználásával készülő kenyér. Kiemelkedő jellemzőit; étvágygerjesztő, aromás ízét, sokáig nem morzsálódó bélzetét készítésmódjának köszönheti.

 

Bővebben...
 
Gubarúd

altAranysárga, fényes felületű, hosszú, rúd alakú, frissen ropogós héjú péksütemény. Íze, illata kellemes, kissé édeskés. Búza finomliszt, tej, élesztő, margarin, cukor, só felhasználásával készül.

 

Bővebben...
 
Szilvalekváros hájas tészta

altPárnacsücsök vagy négyzet alakú, közepén a szilvalekvár miatt kissé domborodó, kb 2 - 2,5 cm magas sütemény. Leveles szerkezetű, amely tulajdonképpen egy Mai egyéb zsiradékot tartalmazó leveles tészták elődje, Kellemesen zsíros illatú és ízű tészta melynek állománya omlósan puha.

 

Bővebben...
 
További cikkeink...
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 4

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja