|
HÍRes termékek
A HÍR (Hagyományok Ízek Régiók) termékek gyűjteménye 1998-2000 között jött létre, amely 300 szakmailag megalapozott, történetileg hiteles hazai termékleírást tartalmaz. A gyűjteményben 31 darab hagyományos sütőipari termék található. A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje a bemutató sütésein rendszeresen mutatja be a termékek előállításának módját. Az alábbiakban részletesen megismerkedhet a 31 termékkel.
Amennyiben kíváncsi a termékekkel kapcsolatos receptekre és praktikákra, akkor látogasson el a rendezvényeinkre vagy iratkozzon fel a receptes hírlevelünkre a jobb oldalt.
|

Tejes tésztából készülő, jellegzetes vekni alakra formázott kenyérke, hirtelen elkeskenyedő végekkel. Felülete két ferde, egymással párhuzamos vágással díszített. Bélzete egyenletesen apró lyukacsú, édeskés ízű, tejes aromájú.
|
Bővebben...
|
A sós kalács fényes, aranysárga fonott felületű, szemcsés sóval, esetleg köménymaggal meghintett, lapos termék, szélessége az együtt sütött, össze¬nőtt copfok (fonatok) számától függő. Egy tábla sós kalács legalább kettő, legfeljebb tíz copfot tartalmaz. Ízét a rászórt só határozza meg.
|
Bővebben...
|
Általában porcukorral behintett felületű sütemény. Tölteléke a hártyavékony, ropogós állományú sült tésztarétegek között helyezkedik el. Íze, illata töltelékére jellemző, kellemesen intenzív.
|
Bővebben...
|
Zamatos, önmagában vagy szendvicsekhez is kitűnő, mutatós küllemű, fűszeres ízű, frissen bármikor fogyasztható kifli. Különösen társasági összejövetelek alkalmával bor- vagy sörkorcsolyaként kedvelt.
|
Bővebben...
|
Világosbarna, matt színű, mintegy 35 cm hosszú rúd. Belsejében csigavonalban feltekert sárgásfehér puha, kelt tészta között élénkpiros töltelék található. Enyhe, édeskés, fűszeres illatú, az édesített fűszerpaprikára jellemző, sajátos ízű.
|
Bővebben...
|
Két végén elkeskenyedő, három ágból font, 250 gramm tömegű (esetleg 500 grammos) lapos kalács. Héja aranysárga, vörösesbarnába hajló, fényes. A felületen a fonás jól felismerhető. Búza finomliszt, tej, vaj, cukor, élesztő, só felhasználásával készül.
|
Bővebben...
|

Kb. 50 cm átmérőjű, 8-10 szál tésztasodratból, (rudakból) kulcsolással kialakított, ünnepi alkalomra, elsősorban lakodalomra készített, kerek alakú termék.
Fonásmódja speciálisan magyar, a kulcsolás a rácsozás egyik formája.
|
Bővebben...
|
Házi jellegű kenyér morzsoltkával |
Búzaliszt, víz, morzsoltka, (esetleg sütőélesztő) és só felhasználásával készülő kenyér. Kiemelkedő jellemzőit; étvágygerjesztő, aromás ízét, sokáig nem morzsálódó bélzetét készítésmódjának köszönheti.
|
Bővebben...
|
Aranysárga, fényes felületű, hosszú, rúd alakú, frissen ropogós héjú péksütemény. Íze, illata kellemes, kissé édeskés. Búza finomliszt, tej, élesztő, margarin, cukor, só felhasználásával készül.
|
Bővebben...
|
Szilvalekváros hájas tészta |
Párnacsücsök vagy négyzet alakú, közepén a szilvalekvár miatt kissé domborodó, kb 2 - 2,5 cm magas sütemény. Leveles szerkezetű, amely tulajdonképpen egy Mai egyéb zsiradékot tartalmazó leveles tészták elődje, Kellemesen zsíros illatú és ízű tészta melynek állománya omlósan puha.
|
Bővebben...
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>
|
3. oldal / 4 |
|
|