Receptek és Praktikák

Hagyományok versenye, egy verseny hagyománya

Összefogás, hagyományok őrzése – tisztelete,alt szakmai szeretet, tisztelet az elődöknek, felelősség az utódokért, mind ezek egyenként is jellemzik a 10. éve alapított Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének hitvallását.

A Rend egykori alapítói, nemes célokat tűztek ki és valósítottak meg az elmúlt egy évtizedben. Olyan feladatokat vállaltak fel, mely inkább az erkölcsi elismertséget célozta meg és érte el.

Bővebben...
 
Magyar Pékek Fejedelmi Rendje - Új székhely, átalakult vezetőség

2011. március 05.-én Komáromban, a Monostori erődben tartotta éves rendi gyűlését a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje. Értékelték az elmúlt tíz év munkáját, elfogadták az új komáromi székhelyet, és egy megfiatalított vezetőséget választottak az új feladatokhoz.

A 2001-es alakulástól eltelt időről, Baltás Zsuzsa fejedelemasszony (2001-2011) számolt be a tagságnak. Mindezekről, elsőként a Komárom-Esztergom Megyei Hírlap helyszíni munkatársa tudósított.

 

Bővebben...
 
Felhívás

Tisztelt Kollegák!
A Sütőipari Technológiai Gyakorlat c. tankönyv ebben az évben átdolgozott formában újra kiadásra kerül.
Kérem, hogy akinek javaslata lenne a könyv tartalmával és szerkezetével vagy didaktikájával kapcsolatosan, az segítse vele munkámat.

Bővebben...
 

 Összefogással a hagyományok útján?

A sütőiparosok és a kapcsolódó iparágak közötti összefogás szimbóluma a kulcsos kalács lett! 

 

   A Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének kezdeményezésére az iparági összefogás fontosságát a Pékszövetség is zászlajára tűzte.

A feladatmegosztás elvei kezdenek kialakulni.

A Pékrend a jövőben felvállalja, hogy tovább kutat a hagyományos sütőipari termékek után és még régebbi időkre visszanyúlva segíti az iparág magyar sajátosságainak előtérbe kerülését.

Bővebben...
 
Hagyományos élelmiszerek védelme

Hagyományos élelmiszereink védelme

Hagyományos élelmiszerek alatt azokat az elődeink örökségéből származó termékeket értjük, amelyeket több generáció óta változatlan formában készítenek, és sajátos jellemzői megkülönböztetik más nemzetek élelmiszereitől. Ebből eredően az ilyen termékek nemzeti kultúránk részét képezik, és egyediségük fennmaradása érdekében védelmet érdemelnek.
A védelem két síkon lehetséges; hazai és közösségi szinten.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 2

Keresés

Hirdetés

Recept hírlevél

Sütött már otthon kenyeret?
 

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja