Receptek és Praktikák

Korábbi Péktáborok
Nagy összefogás a Pékrend „Komáromosaiért” 2012-ben

Kaptuk ezt a megtisztelő nevet, mert maalt oly mértékben érték lett „Komáromos” diáknak lenni, hogy az ország minden régiójából érkezhettek ide pék; pék-cukrász diákok a szakiskolai munkájuk, a szakmai versenyeken elért eredményeik alapján. Válogatásról van szó, mert a részt vevő iskolák számának növekedésével a diákok létszáma limitált lett, hiszen ez idáig, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének sikerült megoldani különböző támogatásokkal a költségmentes táborozást a diákok részére.

Az ez évi tábor ideje alatt – 2012. június 20. - július 10. –  9 iskola összesen 52 diákja és 15 szaktanára, oktatója dolgozott és tanult együtt három turnusban, a Monostori Erődben.

Bővebben...
 
Legyen a vendégünk! - Újra, pék táborosok Komáromban - 2012

2012. június 20.altjúlius 08. ismét pékek; pék-cukrászok népesítik be a Monostori Erőd falai közt meghúzódó egykori hadi pékség környezetét, a kenyérmúzeumot és az előttük álló pékházat.

Eltelt egy újabb tanév és a pék; pék-cukrász diákok szakmai gyakorlatra érkeznek három turnusban, oktatóik kíséretében az immár hagyományőrző pék táborba. Jönnek, mert itt mindig valami újat tanulhatnak a meghívott szakemberektől,

Bővebben...
 
Becsülete van a pék tábornak Komáromban

Becsülete van a pék tábornak Komáromban....alt

Beszámoló a 2011-es pék táborról

2011-et írunk, mai anyagias világunkban, 10 éven keresztül minden nyáron fenntartani, megújítani egy diák tábort nem kis feladat. A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje alapító tagjai, a pékrend megalakulását követően hamarosan, mégis arra az elhatározásra jutottak, hogy kitűzött céljaikat tovább is kell örökíteni. Ehhez, Baltás Lászlóné, akkori rendfő (2001-2011), 2001-ben elkezdte szervezni a mai pék tábor alapjait.

Mai szóhasználatban ez a tábor: Hagyományőrző pék tábor

Bővebben...
 
Pék tábornak élnie kell...

Beszámoló a 2010-es péktáborról

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje szervezésében a pék-cukrász diákok 2010. június 15-július 6. között 9. alkalommal vettek részt táborozáson Komáromban, a Monostori Erődben.

A tábor helyszínét indokolja az, hogy itt van a Kenyérmúzeum. alt
 

Bővebben...
 


Hirdetés

Magyar Pékek Fejedelmi Rendje

Komárom

www.pekrend.hu

Tevékenységünket és működésünket a Nemzeti Együttműködési Alap Támogatja