Sváb Színes kuglóf Magyarpolányból |
Karácsony közeledtével engedjék meg, hogy általam is ismert és készített sütemény receptjével lepjem meg önöket. E süteményt december 24-én Szenteste borlevessel fogyasztják a helyiek mind a mai napig.
|
Bővebben...
|
Alapanyagok 2 db mákos és 2 db diós beiglihez, tészta készítése, töltelékek készítése...
|
Bővebben...
|
Hozzávalók:
20 dkg vajat habosra keverünk, majd egymás után belevegyítünk 4 tojássárgáját,
|
Bővebben...
|
Hozzávalók:
70 dkg liszt, 15 dkg vaj, 6 db tojás, 3 dkg élesztő, 7 dkg porcukor, 4 dl tejföl, mazsola.
|
Bővebben...
|
Hozzávalók:
4 evőkanál vaj, 6 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 60 dkg liszt, 0,25 l tej. A kovászhoz: 2 dkg cukor, 3dkg élesztő 1,5 dl tej.
|
Bővebben...
|
Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
40 dkg liszt
|
Bővebben...
|
Hozzávalók
50 dkg liszt
7 dkg vaj vagy margarin
|
Bővebben...
|
A kalács ünnepeink fontos süteménye volt.
|
Bővebben...
|
|
|
|
|